START - Stöd till arbete

”START är ett tidigare projekt som sedan januari 2016 implementerats på Jobbcenter Botkyrka. START finansieras av Botkyrka kommun, Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem och Arbetsförmedlingen Botkyrka Salem.
START vänder sig till unga vuxna 18-35 år med lindrig utvecklingsstörning, autism eller hjärnskador som förvärvats i vuxen ålder, som har svårigheter att få arbete på den reguljära arbetsmarknaden.
I samverkan med berörda myndigheter och med individuellt stöd utifrån metoden Supported Employment ska START öka dessa personers möjligheter att finna, få och behålla arbete/studier.

Vilka kan delta i START?
Män och kvinnor, 18-35 år bosatta i Botkyrka, Huddinge eller Salem, som uppfyller något av följande kriterier:
- är inskriven på Arbetsförmedlingen och är kodad för generella inlärningssvårigheter,
och/eller
- har en utredning som styrker minst en av diagnoserna: lindrig utvecklingsstörning, autismspektrum tillstånd eller förvärvad hjärnskada och bedöms kunna klara ett skyddat arbete.
Deltagaren måste själv vilja komma igång med arbete/studier samt ha en tryggad försörjning.

För att komma till START behövs en intresseanmälan i form av en remiss från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan eller Enheten för ekonomiskt bistånd i någon av kommunerna.
Antalet platser i START är begränsat. Remissen hittar du längst ner i högerspalten.”

Film från projektet START
Möt deltagare i START-projektet som delar med sig av sina berättelser i en nygjord film.

Läs mer om START

Åsa Haglund.

INTERNT

till medarbetare